onsdag 24 juli 2013

Bläckfiskar

Innan jag virkade den lite större blåa bläckfisken till projektet för förtidigtfödda barn gjorde jag två "prov-bläckfiskar". De är virkade med enkelt garn och når därför inte upp till säkerhetskraven för bläckfiskarna (den blåa är virkad med dubbelt garn). Jag hade inte mer av dessa garnen - det är nackdelen med att man köper enstaka nystan här och där på 2nd hand osv.. Men de hittade snabbt sina hem iallafall !
Mamma blev väldigt förtjust i denna multifärgade bläckfisken och fick flytta in på hennes kontor :) Jag gillar verkligen hur effekten på garnet spelade ut i tentaklerna !
Denna ljusturkosa bläckfisk la min bror beslag på ^^ Detta är en färg jag tycker mycket om :) 
Just det, jag fick ju en bild av min bror på bläckfisken in action ! Är alltid så roligt att se de grejer man skapat på plats hos dom som får dom <3

Jag började göra pupillerna på ögonen som kryss och jag tyckte det funkade ganska bra så har fortsatt med det. Har sett många kreativa sätt att brodera ögonen på, med ögonfransar och allt.. Men känner att det ligger utanför min förmåga ;) Tycker dom blir ganska bra såhär, jag gillar enkelheten i krysset.. Och sen hamnar de lite på sniskan under montering trots försök att hålla dom jämna.. Men det blir liksom del av charmen ändå :) 

2 kommentarer:

  1. Vad flitig du är! Du har hunnit med så mycket! Jag gillar också den första bläckfisken bäst!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blir en del <3 Fast det är ju bara små projekt jag håller på med så dom tar ju inte så lång tid att göra klart :)

      Radera