måndag 22 juli 2013

Invirkade hörlurar

Ja, det gick ju stort mode i att virka in hörlurar för ett tag sedan och nu har då även jag gjort det :P Det är ett väldigt enkelt sätt att skydda sladden från trassel och göra dom mer personliga. Förutom att virka in dom (eller sticka I-cord) så kan man trä plastpärlor på sladden genom att skära en skåra i pärlan med tex en hobbykniv och sedan bara klämma på dom på sladden.
Superlätt att göra - bara virka fm längs med sladden. Under virkningen har jag föst ihop maskorna för att få det tätt och täckande. Jag har låtit start-tråden löpa med (ca 1dm) och sedan vid slutet har jag bara trätt tillbaka tråden inuti med hjälp av stoppningsnål. Tror det borde räcka som fästning. 
I förgreningen fortsatte jag först att virka upp längs ena sidan. Sen började jag på nästa sida av förgreningen och lämnade lite extra tråd. För att det inte skulle glida upp trädde jag vid fästningen in tråden under det andra och passade även på att fylla i några få varv där det hade blivit lite glest precis innan förgreningen. 
Och såhär blev det färdiga resultatet :). Den lilla rosa pluppen mitt på sladden är mikrofonen. Eftersom min sladd var platt så hade den inte trasslat sig, men jag ville ändå virka in den för jag är inte så förtjust i rosa.. Har man en rund sladd kan man med fördel snurra  på virkningen allteftersom för en väldigt fin spiraleffekt !

1 kommentar:

  1. Åh så fint! Det har jag faktiskt aldrig sett förut, bara med pärlorna. Det vill jag minsann prova, tack för fina idén! :)

    http://bergiusjennie.blogspot.se/

    SvaraRadera