fredag 28 juni 2013

Påshållare

Härom veckan i stugan när det regnade knåpade jag ihop en påshållare, mer bestämt en hundbajspåsehållare :) "Garnet" var ett glansigt snöre som var ett helsike att virka med då det var väldigt glidigt (köpt på Netto, tänkte grovleken skulle vara bra till makramé men det är ganska omöjligt då knutarna bara glider upp..). Men det dög till ändamålet !

Har frihandat men det är väldigt simpelt.. Starta med cirkel till lämplig storlek (mät mot en ny rulle påsar), virka sedan enkla varv tills det närmar sig lagom höjd, hoppa över ett antal maskor och gör lm för öppning (min öppning blev ganska stor för jag gjorde stolpar) stor nog att kunna få in påsrullen, fortsätt virka nåt varv till och börja sedan minska, gör en liten hank för upphängning. Hade ingen nål med mig så fick trä garnet upp och ner med hjälp av virknålen och gjorde lite knutar inuti.. Nödlösning ;)

Testade i början att göra lite "mönster" men insåg att det inte syns så värst mycket med svart garn så struntade i det och bara körde på med stolpar eftersom det går ganska fort.. Inte är den vacker men den fyller sin funktion ! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar