tisdag 28 maj 2013

Lite nytt på korsstygnsfronten

Efter att ha legat åt sidan ett tag har det blivit lite korsstygn igen de senaste veckorna. Här är de senaste tillskotten till min märkduk :) Har använt 3 trådar DMC garn till samtliga förresten.

En panda i "japansk stil" (stora ögon, rodnande kinder, söta grejer etc) som jag hittade här

Liten söt hamster (Maxwell från Hamtaro) som jag hittade här. Jag gjorde dock några små ändringar.. Jag föredrar när mönster är symmetriska så fixade vänsterbenet, tog bort några enstaka färgploppar på öron och ögon samt la till några stygn på nosen. 

Jag blev så glad när jag hittade silhuettporträttdamen, dels för att jag gillar stilen (har ett guldhalsband med medaljong och kamédam), och dels för att det är ett enfärgat mönster som tillät mig att använda en av mina absoluta favoritfärger (färgen görs inte riktigt rättvisa på bilden såklart) och för att det bryter av lite mot de senaste figurerna jag gjort som alla haft en svart kant runtom dom. Mönster finns här.

Ett bra sätt att hitta mönster är via Pinterest, det är bokstavligen ett online pinboard (anslagstavla) där man fäster upp bilder på saker man gillar och kan skapa flera olika boards efter olika teman. Jag passade på att göra ett board för mina korsstygnsfavoriter medan jag letade nya söta små mönster till min märkduk. Det är smidigt att spara sina favoriter såhär eftersom man ser bilderna och smidigt kan bläddra igenom mönster och inspiration ! 

4 kommentarer:

 1. Fina figurer! Hamster blev jättesöt!
  Ha det bra! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack :) finns en hel del små söta grejer att göra :D <3

   Radera
 2. Men så söta små figurer! <3 /Helena

  SvaraRadera