torsdag 28 februari 2013

Kumihimo - verktyg som underlättar !

Ska man snöa in på något så ska man väl göra det ordentligt ? Haha.. Här kommer två verktyg som underlättar och gör kumihimo mycket roligare !

Först och främst - Mönstergenerator !!! Hur fantastiskt är inte det här ?
Det fungerar såhär: Man klickar på "fill color" och så kan man välja den färg man vill ha från en färgskala. Sedan klickar men på de olika knutarna i förhandsvisningen på det färdiga mönstret och fyller på så sätt i det önskade mönstret enligt önskemål. Samtidigt uppdateras startuppsättningen med de färger i de positioner du behöver för att skapa mönstret du designar. Så oerhört smidigt ! Så slipper man ju tänka ihjäl sig och chansa på hur färgerna kommer att få uttryck, och designa det som man vill ha det med en gång :) Kanon !

Sedan en generator för att specialutforma plattans utseende utefter hur många trådar man ska använda och hur stor diameter man vill ha.
Det fungerar såhär: Man väljer antal trådar och diameter genom att använda 'add' och 'remove'-knapparna tills brickan har önskat utseende. Sedan kan man högerklicka på bilden och spara ner den på sin dator, skriva ut den, klistra den på kartong och klippa ut den, så är den färdig att användas ! :) På det sättet får man en hemmagjord kumihimo-platta som kan justeras utifrån de aktuella behoven. Kanon !

(Kommer eventuellt att fylla på det här inlägget efterhand, om jag hittar fler användbara länkar!)

Exempel på kumihimo-designer framställda genom att använda generatorn som jag länkade ovan:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar