lördag 23 februari 2013

Dekoration till flaska att ge bort

När vi ändå är inne på det här med inslagning.. Det är ju roligt att pimpa till flaskor litegrann som man skall ge bort. Senast blev det såhär, en stjärna virkad med grå/vitt papperssnöre från IKEA, som fick pryda halsen på en flaska med fläderglögg. Stjärnan var nog kring 1dm i bredd, så härligt oversized till flaskan !
Virkad stjärna av papperssnöre.
Idén kan ju varieras i oändlighet, anpassa motiv och färg så det blir personligt till mottagaren, göra tema efter årstid eller högtid, eller helt enkelt ta det som finns tillhands där hemma. Här var det papperssnöre från IKEA som fick sätta livet till med en grövre virknål. Såg ett kanontips på Pinterest om att vira en bit tejp löst kring vänsterhandens pekfinger (om man virkar högerhänt!) så att man inte får sår när man arbetar med sträva material såhär, eller en liten virknål för den delen (min 2mm nål är väldigt vass!). 
Närbild på stjärnan av papperssnöre. 

1 kommentar:

  1. Hallå! Superfin och vad snyggt det blev med snöret kan tänka mig sådana i julgranen till jul även om det känns långt borta just idag. Ha det bra Karin

    SvaraRadera