söndag 1 september 2013

Blomma av invirkade burkringar

Mitt första försök att virka med burkringar (pop tabs/tops). Jag följde en guide på virkade blommor, men orkade inte virka med pyttegarn så tog vanligt akrylgarn och virknål 3mm i favoritfärgerna ljus och mörk turkos <3 Den hade nog sett mera blomlik ut med ljusare och varmare färger.. Men jag är helsåld på turkost just nu så om den ska hänga framme så lär det ju bli i favoritfärgerna ! (Jag kan inte med att göra saker bara för görandets skull, de måste ha en användning och syfte).
Jag virkade i alla maskorna och minskade en gång i varje hörn, blev inte riktigt nöjd för den buktar lite.. Fast så kan man ju tycka det är charmigt också att den har lite form istället för att vara platt ;) Fick tips i Mönsterarkivets fb-grupp att bara virka i varannan maska så ska testa det också :)  Funderade på om jag kanske skulle göra ett gäng i juligare färger till granen... Jag har ju en del burkringar kvar, fick ju ärva min brors samling ! :P

2 kommentarer:

 1. Den blev fin! Jag gillar att den buktar!
  - Det var inte någon liten samling du fick! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ! Ja det är ju en smaksak det där, blir ju lite mer liv i det när det inte är platt :P Hehe ja det ska nog kunna bli lite olika pyssel av dom där ringarna ;)

   Radera