tisdag 5 mars 2013

Tips: Broderi-stygns-video-tutorials & korsstygns-alfabets-byggare

Måste tipsa om underbara instruktions-videos på diverse broderi-stygn på Needle'n'Threads hemsida ! Tänker mig att det kunde vara snyggt när man gör broderade kort att göra liksom en broderad kant runtom, finns flera intressanta tekniker, och så kan det ju vara kul att variera sättet att skriva texten på korten annat än att göra det i korsstygn.

När vi ändå talar om korsstygn, så finns det en kanonsida med ett par olika korsstygns-alfabet och det finurliga med sidan är att man kan bygga upp sin text precis så man vill ha den. Fördelen är att man ser hur bokstäverna ser ut ihop (till skillnad från att kolla på ett plakat där bokstäverna visas i bokstavsordning), man kan lättare planera hur mycket plats texten kommer ta och hur det kommer att se ut i helheten.. Jättesmart tycker jag !
Exempel från Cross Stitch Tool, länk ovan.
För att använda verktyget behöver man 'registrera' sin email, då får man ett mejl tillbaka med en länk som öppnar upp sidan för en. Tycker man det är obehagligt är det väldigt smart att ha en separat email (tex hotmail) för just sånna här registreringar, då äventyrar man inget personligt innehåll ifall man inte litar på sidorna till 100%. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar