måndag 24 oktober 2016

Halloweenkort - första testet av handfärgad evenweave dessutom !

Gjorde dessa fina i helgen på vackert handfärgat tyg från Polstitches (har nog glömt visa upp det ! köpte en "grab bag" med 5 olika random tyger), tyckte det passade väldigt bra till just Halloween. 

Detta är evenweave och alltså annorlunda från aida, istället för färdiga rutor o synliga hål är det alltså en jämn väv där man vanligtvis broderar korset över 2 trådar på vardera hållet (man kan göra 1 over 1 också och blir då alltså jätteputtigt). Stod ingen count men detta motsvarar ungefär 14ct aida skulle jag säga utifrån hur väl 2 strands täcker. Jag lärde ju mig att brodera på linnetyg så det var inte svårt att komma in i 2over2-tänket, dock måste man ha en mkt lösare tension för om man drar åt för hårt uppstår hål (o det är fult). Tyget är även mjukare än aidan, men något som jag tyckte var en nackdel för det stannar liksom inte där man viker det utan slinker undan, annars hör jag ofta att folk gillar känslan av sånt här tyg bättre än aida som är styvare. 

Mönsterna är av Durene Jones (2016) (gratis på hennes fb). Till fladdermusen så höftade jag textningen men till katten så kände jag för att testa något lite mer avancerat och hittade detta fina alfabet på DMCs sida ! :D Väldigt nöjd iaf. 


Det var betydligt besvärligare att fästa evenweave på korten än aida. Går inte direkt att figurklippa heller då det fransar sig väldigt lätt till skillnad från aidan. Svårt att få rakt och jämnt då tyget är så mjukt o rör på sig. Tyckte nog korten blev ganska decent ändå :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar