onsdag 11 november 2015

Hemmagjord klösbräda till katten !

Fick en liten idé om att göra en klösbräda till missen av den stora kartong jag hade hemma, gick dock åt mer än jag trodde ! Finns säkert guider tillgängliga på nätet men såhär gjorde jag iaf :)


Material:
- Kartong !
- Mattkniv
- Skärbräda eller annan tålig yta
- Linjal (Eller något annat föremål att skära efter)
- Snöre o band
- Lim (jag använde limpistol o ett antal stift)

Jag måttade efter hans befintliga klösbräda/bädd - det är bra att tänka på kartongens storlek för att kunna utnyttja den maximalt. Min katt älskar att ligga o sova på sin bädd o dom ska kunna sträcka ut ordentligt, så gör den inte för kort !  Min blev nog i minsta laget men fick slut på kartong :)


Höjden på hans gamla bräda var ca 5cm, råkade ha en linjal med ungefär den bredden så jag använde den att måtta och skära efter med kniven. OBS tänk på att skära tvärsöver räfflorna i kartongen !


Jag knöt ihop skivorna tillfälligt med snöre för att göra dom lättare att arbeta med, dra åt ordentligt !


Gjorde en liten intressekoll men dissades totalt... ;) 


Jag limmade på ett bakstycke o fick skarva för jag hade ingen bit stor nog kvar. Man får jobba lite fort med limpistolen, men valde den för att det limmet luktar inte. Slängde på en limsträng på diagonalen o sen på med skivan o tryckte till. Sen kompletterade jag runt kanterna ordentligt.


Lim även i skarvarna uppifrån o tryck till. Sen kan man skära bort flärparna som sticker utanför.


Jag limmade på ett tjockare band (loppisfynd) runt om för att hjälpa till att hålla allt på plats, sedan klippte jag av snörena. Man hade riktigt bra kunnat sätta skivorna i tex ett kartongflak från öl/läsk också. 

Nu återstår det att se om den blir godkänd av missen ! Katter är ju ökända för att bojkotta allt som är specialköpt/tillverkat åt dom ;) Som synes kunde den varit ännu lite större ! Men den höll för en provliggning iaf ! ;)

2 kommentarer: