onsdag 23 september 2015

Broderat hjärta

Detta Bargello heart påbörjade jag för längesedan o sen blev det liggande.. Igår återupptäckte jag den o fixade till backstitching, idag har jag strukit o ramat in den så den kan få komma upp på väggen ! Lila o turkos är mina favoritfärger, min inredning går mycket i just lila så den passar in jättefint :) Mer info under bilderna !
För att demonstrera skillnaden före o efter backstitch ! 
Så fort jag vände ryggen till hade jag en misse mitt på stitchingen !
En vän i fb-gruppen påminde om uttrycket "a kitty always leaves paw prints on your heart" <3
Jag valde att trimma kanten ca 1 cm o sedan limma fast den med limpistol ! Vill man kunna återanvända ramen eller ha möjlighet att ta ut stitchingen för att tvätta den bör man nästa fast kanterna med tråd ist ! Orkade inte detta då det är tidskrävande och kan bli lite bulkigt på baksidan så jag testade såhär den här gången.
Om tavlan ska hänga på en icke vit vägg bör man klippa ut en cirkel i vit papp eller filt och sätta bakpå så att inte väggen lyser igenom hålen i aidan ! 
Tadaa ! Det är klurigt att sätta på en hoop frame själv, jag fick ta till hakan som hjälp för att lyckas.. ;)


Jag har använt det här mönstret tidigare, då i röda/rosa toner. Intressant att se hur olika karaktär det blir med olika färger ! Jag gjorde även en liten ändring i bottnen ser jag, var väl inte nöjd med den lilla fjurpen som blev i orginalmönstret ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar