lördag 6 april 2013

Albert - min första amigurumi !

Min första amigurumi blev en Albert. Eller ja, jag får säga min första lyckade amigurumi eftersom jag gjorde ett misslyckat försök först med helt fel garn pga felaktig rekommendation i garnaffär (man vill ju gärna få personliga råd om det behövs när man handlar i fysisk garnbutik, då är det väldigt trist tycker jag om butiksinnehavarna *enbart* är hemma på stickning..). Akrylgarn är ju det som gäller till amigurumi, eftersom det håller formen. Mönstret är ifrån den här boken av Mia Bengtsson. Det lilla djuret fick namnet Albert. Han kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta eftersom han är det första jag virkade då jag tog upp virkningen :) Albert blev till 110316.
Litet kollage över Alberts tillverkningsprocess och detaljer :)
Albert - Min första amigurumi :') 
Jag gjorde senare en liten toppig hatt till Albert, helt improviserad, med små öglor för öronen som fäste :) Har tyvärr bara några dåliga webcam bilder på det.. 
Albert i toppig hatt :)
Bilden nedan har varit min profilbild på Blogger sedan jag skapade min första blogg 2011 (raderad nu), en plats som jag verkligen tycker han förtjänar som min allra första amigurumi ! 
Närbild på Albert.

4 kommentarer:

  1. Den är söt! Ha det bra! <3

    SvaraRadera
  2. Jättegullig! Ja den första betyder någonting särskilt och sedan dyker det upp en och annan som man inte heller kan göra sig av med :) Karin

    SvaraRadera